Cursos i tallers

Els cursos de Música per a Nadons ofereixen als nadons un apropament al món sonor i musical des del despertar per l’escolta i la sensibilització musical. A través de la veu, el moviment, la discriminació auditiva i la interpretació de cançons i danses, es reforçaran els diferents processos del desenvolupament cognitiu, motriu i emocional del nadó.

La precoç capacitat auditiva del nadó ajuda a crear el vincle emocional tan profund que hi haurà entre el familiar i el nadó i més tard amb la gent més propera que el rodeja. Els sons i la música constituiran una forma comunicativa a través de la qual l’adult arribarà al nadó i s’hi relacionarà. És per això que els cursos de música per a nadons pretenen reforçar aquest espai de comunicació entre el nadó i el seu entorn i afavorir el seu desenvolupament global de manera integral.

Les especialistes en Educació Musical Marta Casals i Gemma Rafecas duran a terme les classes de música combinant cançons i danses cantades i tocades instrumentalment, posant a l’abast dels nadons un seguit de recursos tímbrics i sensorials que els permetran apropar-se a l’entorn musical i que aquest esdevingui per a ells un llenguatge significatiu.

  • Apropar el nadó al món sonor com a estímul per a comunicar-se amb l’entorn.
  • Sensibilitzar musicalment l’infant de manera sensorial a través d’activitats de joc, cançons i danses.
  • Afavorir el desenvolupament cognitiu i motriu del nadó a través de la música i la veu.
  • Treballar els continguts musicals afavorint el desenvolupament emocional del nadó.
  • Oferir recursos musicals (cançons, danses…) a les famílies per a poder treballar a casa.
  • Periodicitat: programacions mensuals, trimestrals, anuals o de manera puntual, sempre depenent de les característiques del grup i l’espai.
  • Dirigits a: grups de famílies amb els seus nadons (a nivell particular, en escoles de música, centres cívics, biblioteques, espais de criança, botigues especialitzades per a nadons, etc.) i també a llars d’infants i escoles bressol.
  • Grups d’alumnes: es buscarà aconseguir el màxim d’homogeneïtat possible entre les diferents franges de desenvolupament cognitiu, motriu i sensorial de l’alumnat per a poder oferir les activitats més adequades en cada cas.
  • Instrumentació: les especialistes duran per a cada sessió el material bàsic per a desenvolupar les diferents activitats programades, des d’instrumentació de percussió petita adaptada per a nadons, material pedagògic per a treballar música i moviment (mocadors, teles, etc.) i un seguit d’instruments harmònics (acordió, guitarra o piano elèctric) i melòdics (flauta travessera) per audicions en directe.
  • Pressupost: preu a convenir segons demanda.